Hramul Catedralei episcopale din Caransebeș

Episcopia Caransebeșului este în sărbătoare. Manifestarea „Zilele credinței și culturii”, ajunsă la ediția a VIII-a, a fost deschisă astăzi, 27 aprilie 2014, de evenimentele dedicate hramului Catedralei episcopale „Învierea Domnului”, marcat în fiecare an în Duminica Sfântului Apostol Toma. Sfânta Liturghie a fost oficiată în lăcașul de cult de un sobor de ierarhi ai Bisericii noastre. La final, Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a dat citire mesajului de binecuvântare transmis de Patriarhul României, informează TRINITAS TV.

Toți credincioșii prezenți s-au putut închina la moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, aduse de la Mănăstirea bucureșteană Radu Vodă. Episcopia Caransebeșului aniversează anul acesta și 20 de ani de la reînființare.

La final, ierarhii și credincioșii au participat la deschiderea oficială a sărbătorii cetății Caransebeșului, numită popular „Ruga de la Oraș”, mai multe ansambluri folclorice prezentând dansuri populare, specifice zonei.

Manifestările au continuat în biserica „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” cu slujba de pomenire a Episcopului Emilian Birdaș, episcop al Caransebeșului între anii 1994-1996.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente