Hramul Catedralei din Râmnicu-Vâlcea | Episcopul de Burundi și Rwanda prezent la manifestări

Preasfințitului Părinte Inochentie, Episcop de Burundi și Rwanda, a sosit miercuri, 26 aprilie 2017, în Arhiepiscopia Râmnicului, informează site-ul oficial al Eparhiei. Ierarhul a venit în România cu prilejul sărbătoririi hramului Catedralei Arhiepiscopale celebrat duminica aceasta.

Preasfinția Sa a fost întâmpinat de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, alături de care au fost prezenți părinții slujitori ai Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu-Vâlcea.

După urarea de bun venit a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Varsanufie, cei trei ierarhi s-au închinat la sfintele moaște aflate în Catedrala Arhiepiscopală.

Preasfințitul Părinte Inochentie va fi prezent în zilele următoare la manifestările spiritual-culturale organizate în cadrul sărbătorii „Aducerea Moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, Ocrotitorul Arhiepiscopiei Râmnicului, în Oltenia”, hramul Catedralei Arhiepiscopale.

Din dorința de a cunoaște frumusețea spiritualității vâlcene, timp de șapte zile, Preasfinția Sa va  participa la un pelerinaj în marile vetre mănăstirești din cadrul Eparhiei.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Vineri vor fi închise școlile din cauza gripei

Toate unitățile de învățământ preuniversitar vor fi închise vineri, 25 ianuarie 2019, potrivit ordinului emis miercuri de Ministerul Educației Naționale la recomandarea Ministerului Sănătății. Ordinul de ministru a fost dat din cauza răspândirii gripei. Pentru…