Hramul Bisericii „Sfântul Gheorghe Vechi” din Turnu Severin

Biserica severineană Sf. Gheorghe Vechi a îmbrăcat straie de sărbătoare, cinstindu-şi ocrotitorul. La ceas de praznic, în mijlocul credincioşilor s-a aflat Preasfinţitul Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, care a săvârşit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a precizat Cătălin Cernătescu, redactor ştiri al episcopiei.

Din soborul slujitorilor au făcut parte şi preoţii pensionari Marincu Tudorescu şi Ilarie Măciucă, vrednici păstori ai parohiei Sf. Gheorghe.

De câteva săptămâni, părinţii slujitori de la Sf. Gheorghe Vechi, conduşi de preotul paroh Ciprian Mocanu, secretar al Centrului eparhial, au făcut aleasă chemare credincioşilor severineni, în vederea participării la slujba euharistică.

În ziua hramului, lăcașul de închinare a devenit neîncăpător, zeci de credincioşi rugându-se alături de ierarhul mehedinţean. Cei prezenţi au putut audia minunatele cântări liturgice ale perioadei pascale, interpretate de grupul psaltic „Sf. M. Mc. Gheorghe”.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Nicodim a pus la inima creștinilor cuvânt de învățătură și binecuvântare, dorindu-le spor pe calea mântuirii și încununarea tuturor ostenelilor și năzuințelor sufletești. De asemenea, cu prilejul zilei onomastice, a fost felicitat părintele protoiereu Gheorghe Popescu, slujitor la această parohie.

În încheiere, părintele paroh Ciprian Mocanu a mulțumit Chiriarhului în numele comunității pe care o păstorește pentru cuvântul de învăţătură şi pentru binecuvântările primite, dăruindu-i o icoană cu Maica Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente