Hramul Bisericii „Bucur Ciobanul” din Capitală

Biserica Ortodoxă i-a pomenit astăzi, 18 ianuarie, pe Sfinții Atanasie și Chiril, Arhiepiscopii Alexandriei. Una dintre bisericile din Capitală care și-au sărbătorit hramul a fost Biserica „Bucur Ciobanul”. Sfânta Liturghie a hramului a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi.

„La sfânta noastră biserică ne-am pregătit prin invitarea multor credincioși la slujbele pe care, cu prilejul sărbătorii Sfinților Atanasie și Chiril, le-am săvârșit. De asemenea, o altă modalitate prin care ne-am pregătit pentru organizarea hramului a fost alcătuirea unor pachete pentru oamenii sărmani care și anul acestea ne-au fost alături în număr mare, alături de credincioșii care participă cu regularitate la slujbele oficiate aici”, a spus părintele Ionuț Bărbulescu, Parohul Bisericii „Bucur Ciobanul” din București, după cum informează TRINITAS TV.

Situată în vecinătatea Mănăstirii „Radu-Vodă”, Biserica „Bucur Ciobanul” este o adevărată bijuterie arhitectonică salvată de la demolările din perioada comunistă. În ultimii ani au fost efectuate ample lucrări de consolidare a sfântului lăcaș, urmând ca în momentul finalizării acestora să se facă și resfințirea.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente