Hramul Bisericii „Bucur Ciobanul” din Capitală

hramul-bisericii-bucur-ciobanul-din-capitala

Biserica Ortodoxă i-a pomenit astăzi, 18 ianuarie, pe Sfinții Atanasie și Chiril, Arhiepiscopii Alexandriei. Una dintre bisericile din Capitală care și-au sărbătorit hramul a fost Biserica „Bucur Ciobanul”. Sfânta Liturghie a hramului a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi.

„La sfânta noastră biserică ne-am pregătit prin invitarea multor credincioși la slujbele pe care, cu prilejul sărbătorii Sfinților Atanasie și Chiril, le-am săvârșit. De asemenea, o altă modalitate prin care ne-am pregătit pentru organizarea hramului a fost alcătuirea unor pachete pentru oamenii sărmani care și anul acestea ne-au fost alături în număr mare, alături de credincioșii care participă cu regularitate la slujbele oficiate aici”, a spus părintele Ionuț Bărbulescu, Parohul Bisericii „Bucur Ciobanul” din București, după cum informează TRINITAS TV.

Situată în vecinătatea Mănăstirii „Radu-Vodă”, Biserica „Bucur Ciobanul” este o adevărată bijuterie arhitectonică salvată de la demolările din perioada comunistă. În ultimii ani au fost efectuate ample lucrări de consolidare a sfântului lăcaș, urmând ca în momentul finalizării acestora să se facă și resfințirea.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
06

Atelier foto pentru copii, la Slobozia

Centrul de Consiliere şi Sprijin al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, în parteneriat cu Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii al Asociaţiei Socio-Culturale „Matei Basarab”, a organizat, în perioada 26 – 28 iulie…