Hram la Parohia Sfântul Apostol Toma, Victoria

Duminica, 19 aprilie 2015, in a doua duminica dupa Sfanta Inviere a Mantuitorului Iisus Hristos Prea Sfintitul Mihail, s-a aflat in vizita pastorala la Parohia Sfantul Apostol Toma, Victoria, Australia care, in aceasta zi, si-a sarbatorit hramul.

Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie arhiereasca a fost savarsita de catre Intai Statatorul Eparhiei Ortodoxe Romane a Australiei si Noii Zeelande, Prea Sfintitul Episcop Mihail Filimon impreuna cu preotul paroh, Parintele Marian Dinca.

Dupa oficierea sfintei slujbei, Prea Sfintia Sa a tinut un cuvant de invatatura ortodoxa despre credinta Sfantului Apostol Toma, ocrotitorul parohiei, si ne-a indemnat sa ne calauzim viata dupa modelul acestui slavit apostol al Mantuitorului Hristos.

Dupa predica, Parintele Marian a multumit Prea Sfintitului Mihail si credinciosilor pentru prezenta la hramul parohiei, iar apoi a adresat enoriasilor indemnul ca in acest an in care Biserica Ortodoxa Romana l-a declarat Anul Omagial al misiunii parohiei si manastirii azi in Patriarhia Romana, avem datoria crestineasca si sfanta sa marturisim ca si Sfantul Apostol Toma credinta in Invierea Mantuitorului Hristos, slavindu-l prin cuvintele apostolice: “Domnul Meu si Dumnezeul Meu”.

Multumind Bunului Dumnezeu pentru toate, preotul a invitat pe toti cei prezenti la slujba, sa participe si la agapa frateasca. Doamnele din Comitetul Parohial si din parohie au pregatit cu multa dragoste, alesele bucate traditionale romanesti, pentru toti cei prezenti la sarbatoarea parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente