Hram la Mănăstirea românească „Sfântul Dimitrie cel Nou” din Middletown, New York

În Duminica a şaptea după Sfintele Paşti, a Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic, Mănăstirea românească „Sfântul Dimitrie cel Nou” din Middletown, New York şi-a sărbătorit cel de-al doilea Hram, Înălţarea Domnului.

Sărbătoarea a început sâmbătă seara, odată cu săvârşirea Vecerniei Mari cu Litie, şi a continuat a doua zi când Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi a săvârşit Slujba Utreniei şi Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi format din P. Cuv. Protos. Vincenţiu Temirov, Pr. Marius Dumitrescu, Pr. Ionuţ Voicu şi Pr. Andrei Chiriac. Răspunsurile la strană au fost date de către studenţii arhiepiscopiei de la Institutul Teologic Sfântul Vladimir din New York.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de către Înaltpreasfinţitul Părinte Nicolae, care a subliniat importanta deciziilor luate de către cei 318 de părinţi, de la Sinodul I Ecumenic din anul 325, pentru stabilirea învăţăturii ortodoxe despre dumnezeirea Fiului. Munca sfinţilor părinţi a fost sintetizată în primele şapte articole din Simbolul de credinţă Niceean, prin care creştin-ortodocşii îşi mărturisesc credinţa. Având ca exemplu eforturile sfinţilor părinţi de a apăra ortodoxia, Înaltpreasfinţia Sa a îndemnat credincioşii prezenţi să păstreze şi să transmită mai departe copiilor credinţa străbună şi valorile creştine cu care aceştia au crescut.

După Sfânta Liturghie, a fost săvârşită slujba parastasului pentru ctitorii şi donatorii sfântului locaş care s-au mutat la Domnul, iar credincioşii prezenţi au participat la o agapă frăţească organizată de către obştea mănăstirii.

Mai multe informaţii despre Mănăstirea românească „Sfântul Dimitrie cel Nou” din Middletown, New York puteţi afla accesând pagina web www.sf.dumitru.org

Comentarii Facebook


Știri recente