Hram la Biserica „Sfântul Matei“ din Cluj-Napoca

Credincioşii parohiei clujene ocrotite de Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei au sărbătorit hramul din acest an în mod deosebit. Un sobor de preoţi a oficiat Sfânta Liturghie din ziua hramului în biserica de lemn a parohiei din cartierul Mănăştur şi a binecuvântat mulţimile de credinicioşi venite să se roage în prima duminică din postul Naşterii Domnului la cel care le ocroteşte vieţile şi mijloceşte înaintea lui Dumnezeu pentru ei, informează “Ziarul Lumina”.

Alături de numeroşii credincioşi ai parohiei, la slujba de hram s-au aflat şi enoriaşi din alte parohii şi oaspeţi din alte comunităţi. În soborul slujitor s-a aflat şi pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

O bună parte din credincioşi s-au împărtăşit la Sfânta Liturghie cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos, iar cuvântul de învăţătură a tâlcuit Evanghelia duminicală şi a prezentat viaţa şi apostolatul Sfântului Matei.

Biserică în construcţie

Parohia clujeană ocrotită de Sfântul Apostol şi Evanghelist Matei a fost înfiinţată în 2001. În parohie sunt în derulare lucrările de zidire a unui locaş de cult, actualmente slujbele religioase fiind oficiate în biserica de lemn, ridicată aici încă din 2003.

Lucrările la demisolul noii biserici au fost pornite doi ani mai târziu şi au fost finalizate în anul 2006. În prezent, biserica mare a parohiei este pregătită pentru lucrările de la acoperiş.

În vara acestui an au fost sfinţite clopotele noii biserici. Slujba de binecuvântare a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, împreună cu Preasfinţitul Ignatie Mureşanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Spaniei şi Portugaliei.

Comentarii Facebook


Știri recente