Hram la Biserica „Sfântul Antonie cel Mare” din Sibiu

Singurul locaş de cult închinat Sfântului Antonie cel Mare, părintele monahismului eremit, a fost în sărbătoare sâmbătă, 17 ianuarie 2015, de ziua hramului. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte vicarul administrativ al eparhiei şi paroh la biserica sibiană, pr. Ilarie Benchea, protopopul de Sibiu, Ioan Coşa, ceilalţi trei slujitori ai locaşului de cult şi alţi preoţi.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiat un parastas pentru Mitropolitul Antonie Plămădeală, ctitor al acestui locaş de închinare, fiind pomeniţi şi alţi ctitori şi slujitori.

În cuvântul de învăţătură, potrivit mitropolia-ardealului.ro, IPS Mitropolit Laurenţiu a vorbit despre modelul de vieţuire duhovnicească oferit de Sfântul Antonie cel Mare, iar mai apoi părintele Ilarie Benchea i-a mulţumit ierarhului pentru participarea şi la hramul din acest an şi pentru sprijinul oferit bisericii.

Din partea preoţilor şi credincioşilor ierarhul a primit o icoană, cei prezenţi având posibilitatea să se închine la capul Sfântului Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, adus într-o raclă de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Biserica “Sfântul Antonie cel Mare” din Sibiu a fost ridicată cu multă jertfă în anii de comunism. Locaşul de rugăciune ridicat într-un cartier mare al Sibiului, unde nu exista la acea vreme nici o biserică, a fost amenajat iniţial într-o casă, care după evenimentele din 1989 a fost extinsă şi transformată într-un adevărat locaş de închinare.

Credincioşii din cartierul Hipodrom sunt foarte legaţi de această biserică ridicată exclusiv cu donaţiile lor. În incintă se află şi un aşezământ social unde au loc diferite activităţi cu tinerii şi bătrânii, iar în acest an închina misiunii în parohie vor avea loc o serie de manifestări culturale şi sociale.

Comentarii Facebook


Știri recente