Gânduri la Evanghelia Duminicii Sf. Părinți de la Sinodul IV Ecumenic

În Duminica a 7-a după Rusalii sunt pomeniți Sfinții Părinți de la Sinodul al IV-lea Ecumenic, iar textul biblic al zilei prezintă Vindecarea a doi orbi şi a unui mut din Capernaum.

Explicând pericopa zilei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a spus că Mântuitorul Hristos „prin atitudinea Sa arată că El nu săvârșește minuni ca să impresioneze”.

„Minunile Sale nu sunt spectacol, minunile sale sunt lucrări ale iubirii smerite și milostive”, a subliniat Preafericirea Sa.

Orbii din Evanghelie I-au mulţumit Domnului Hristos pentru vindecare. În acest sens, Patriarhul a evidenţiat importanţa recunoştinţei faţă de cei care ne-au făcut bine.

Trebuie să exprimăm recunoștința, deoarece ea este starea sănătoasă a sufletului și starea firească care mulțumește celui ce a făcut un bine. Nerecunoștința este inumană, nefirească, este subumană, sub nivelul conștiinței umane, a îndemnat Patriarhul României.


Pentru mai multe citate şi imagini inspiraţionale, urmăreşte-ne pe Instagram.

Vezi și: Patriarhul Daniel: Hristos ne îndeamnă să fim mâinile iubirii Sale milostive

Foto Credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Programul hramului dedicat Sfintei Parascheva de la Iaşi

În acest an, manifestările dedicate sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva vor avea loc, la Iași, în perioada 11-14 octombrie 2018, anunţă Doxologia. Alături de moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi aduse spre închinare și moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina.…

A început deshumarea Episcopului Grigorie Leu

Arheologii de la IICCMER și instituțiile muzeale colaboratoare au început marți, 25 septembrie, acțiunea de deshumare a rămășițelor Episcopului Grigorie Leu, informează Episcopia Huşilor. Marţea aceasta au fost efectuate săpăturile până la nivelul superior al…