Prima parohie din Episcopia Italiei închinată Sf. Iacob Putneanul | Duminica aceasta a fost oficiată prima Liturghie

Iacob Putneanul - Italia

Duminica aceasta a fost oficiată prima Sfântă Liturghie în cadrul parohiei ortodoxe Sf. Ierarh Iacob Putneanul, Mitropolitul Moldovei, din oraşele Fossano – Mondovì, informează site-ul oficial al Eparhiei Ortodoxe Române a Italiei.

Parohia din Fossano – Mondovì este prima şi singura din Eparhie care are ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Iacob Putneanul.


Vezi când a fost hotărâtă canonizarea Mitropolitului Iacob Putneanul aici.


Emoţia participării la prima Sfântă Liturghie în cea mai nouă parohie ortodoxă românească înfiinţată pe teritoriul Italiei a adus împreună un număr destul de mare de suflete care, sub semnul dragostei faţă de Hristos, neam, ţară şi tradiţie, au înălţat sunete de dumnezeiască-glăsuire prin rugăciunea rostită sau cântată, a precizat părintele paroh Nicolae Puşcaşu.

Cu acest prilej, în mijlocul comunităţii a fost prezent Pr. Protopop Cătălin Zaharie.

Preacucernicia sa a adresat celor prezenţi un cuvânt în care a încurajat pe credincioşi să  îi fie alături parohului lor în tot ceea ce înseamnă activitate pastorală, misionară, socială şi filantropică a noii parohii înființate.

Parohia a fost înfiinţată în 8 iunie 2017 cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…