“Filarmonica alternativ”, pentru copiii Centrului social „Best Life” din Craiova

Copiii Centrului social “Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei au participat sâmbătă, 23 mai 2015, la atelierele de creaţie cu instrumente muzicale organizate de Filarmonica „Oltenia”, în cadrul proiectului „Filarmonica alternativ”: atelier de instrumente neconvenționale, „Să cunoaștem instrumentele cu coarde!” și „Să cunoaștem instrumentele de suflat!”, a precizat Gabriela Firu.

Cu acest prilej, timp de trei ore, artiștii Filarmonicii i-au învățat pe cei mici să cânte la instrumente muzicale de percuție, atelier coordonat de artistul instrumentist Florin Davițoiu, la corn – atelierul fiind coordonat de prof. Vasile Bordenciu, și la vioară, cu sprijinul violonistei Simona Petrencu. Potrivit reprezentanților Filarmonicii „Oltenia”, instituția de cultură craioveană „este aproape de cei mai mici fani ai ei, prin atelierele de creație cu instrumente muzicale pentru copii cu vârste între 6 şi 14 ani, dornici să-și exprime într-un mod original potențialul de creativitate artistică”. Reprezentanții Centrului social „Best Life” subliniază utilitatea acestor acțiuni pentru copii, care contribuie la dezvoltarea talentelor artistice și culturale.

Activitatea a avut loc în cadrul parteneriatului cultural încheiat în acest an între Centrul social pentru copii „Best Life” și Filarmonica „Oltenia”.

Comentarii Facebook


Știri recente