Festivalul pentru Copii „Răsărit-a Primăvara”, în Protoieria Curtea de Argeș

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul prin Biroul de Cateheză şi Activităţi cu Tineretul, în parteneriat cu Seminarul Teologic Neagoe Vodă Basarab și cu Liceul Forestier din Curtea de Argeș a organizat Festivalul pentru Copii Răsărit-a Primăvara, ediția I, potrivit eparhiaargesului.ro.

În deschiderea programului au cântat copiii de la Grădinița Sfânta Ana din Curtea de Argeș coordonați de doamna profesoară Florina Savoiu cu un repertoriu de cântece de primăvară. Apoi au urmat dansuri populare zonale ale copiilor de la Grădinița Rudeni coordonați de doamna profesoară Elena Iancu.

Solistele Claudia Ghena de la Centrul Catehetic Sfinții Apostoli Petru și Pavel al Catedralei Mioveni și Iuliana-Elena Călin de la Liceul Ion Barbu din Pitești au interpretat frumoase pricesne și doine.

Copiii de la Școala Valea Iașului coordonați de doamna profesoară de religie Sabina Marin au cîntat colinde pascale, iar cei de la Școala Gimnazială Valea Danului coordonați de domnul profesor Grațian Bădescu au interpretat cîntece de primăvară.

O apariție deosebită pe scenă, aplaudată îndelung de public, a fost domnișoara de 10 ani, Maria-Mădălina Lupu de la Școala Bîrsești, care a cântat la nai, ocarină, fluier și tâlv, coordonată de domnul profesor Ionuț Cârstea.

Școlile Gimnaziale Albești și Băiculești coordonate de domnul profesor de religie Bogdan Staicu au adus în scenă prin glasul copiilor cântări specifice perioadei pascale.

Tînăra Maria-Teodora Nica, elevă în clasa a XI-a a CNVV ne-a arătat cât de frumos este cântul de primăvară.

Corul Liceului Constantin Dobrescu din Curtea de Argeș sub coordonarea doamnei profesoare de religie Marinela-Georgeta Oancea a adus în scenă câteva cântări deosebite specifice zonei Arefului.

Interpretarea scenică a fost încheiată de Corul Seminarului Teologic Neagoe Vodă Basarab din Curtea de Argeș coordonat de părintele profesor Codruț-Dumitru Scurtu prin cântările închinate Învierii Domnului Hristos.

Festivalul pentru Copii Răsărit-a Primăvara a fost încununat de cuvântul de final rostit de Înalpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, care a lăudat dragostea copiilor pentru cântec, strădania și dărnicia care stau în spatele acestor minunate interpretări și a mulțumit dascălilor și părinților pentru dăruire.

Comentarii Facebook


Știri recente