Festivalul Coral ”Cântările Învierii” la Mănăstirea Românești

Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului a fost prezent în Duminica a III-a după Sfintele Paști (a Mironosițelor) la Mănăstirea ”Izvorul Miron”- Românești, potrivit mitropolia-banatului.ro.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în paraclisul de vară al mănăstirii cu hramurile ”Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” și ”Izvorul Tămăduirii”.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul Ligii Tinerilor Creștin Ortodocși din Lugoj.

După Sfânta Liturghie, în incinta mănăstirii s-a desfășurat cea de a XVI- a ediție a Festivalului Coral ”Cântările Învierii”, în cadrul căruia formații corale din Arhiepiscopia Timișoarei au prezentat un bogat program de cântări religioase specifice perioadei Pascale. Festivalul a reunit mai multe formații corale de prestigiu din zonă, dintre care amintim: corurile bisericești din parohiile timișene Făget, Săcălaz, Ghiroda, Gătaia și Corul Ligii Tinerilor Creștin Ortodocși din Lugoj. La eveniment au luat parte foarte mulți credincioși și autorități locale.

Principalii organizatori ai acestui eveniment cultural, artistic şi bisericesc deopotrivă sunt Arhiepiscopia Timișoarei, Protopopiatul Făget și Primăria Giroc. La final, toate corurile participante au primit din partea organizatorilor diplome și daruri.

Comentarii Facebook


Știri recente