Festival de colinde la Oradea

Sub patronajul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, Inspectoratul Școlar Județean Bihor în parteneriat cu Era Shopping Park Oradea, Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, Consiliul Județean Bihor, Palatul Copiilor și Elevilor Oradea şi Asociația Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei, organizează, în ziua de marţi, 16 decembrie 2014, începând cu ora 15,30, în Era Shoping Park Oradea, ediția a X-a a Festivalului de colinde „Noi umblăm a colinda”, după cum aflăm de la Biroul de Presă al Episcopiei Ordiei.

Festivalul îşi propune identificarea şi promovarea colindului autentic şi cuprinderea sa într-o culegere. Festivalul se adresează elevilor de la toate unităţile de învăţământ din judeţ, indiferent de ciclul de învăţământ şi este structurat pe două secţiuni: 1. Colinde bihorene inedite (culese de la colindătorii în vârstă din sat) – sub formă de concurs şi 2. Colinde de largă circulaţie.

Pe scena de sub cupola din incinta Era Shoping Park Oradea vor evoula în acest an 30 de grupuri de colindători, reprezentând 30 de unități de învățământ din județul Bihor.

Festivalul va fi precedat de o paradă a costumelor populare pe spațiul pietonal din centrul oraşului Oradea, începând cu zona Policlinicii până la statuia Mihai Eminescu (parcare) între orele 12,00-13,00.

În cadrul festivalului vor susține microrecitaluri Corul „Diacon Nicolae Firu” al Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, Grupul Florile Bihorului de la Palatul Copiilor și Elevilor Oradea, respectiv un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” Oradea.

Comentarii Facebook


Știri recente