Facultatea de Teologie Ortodoxă | Rugăciune, concert religios şi lansarea Anuarului. Evenimente deosebite dedicate ocrotitorilor spirituali

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti îşi sărbătoreşte în 30 ianuarie 2017 ocrotitorii spirituali. Programul dedicat sărbătorii este unul special şi va începe duminică, 29 ianuarie 2017.

După cum ne-a transmis Pr. Prof. Dr. Ştefan Buchiu, Decanul instituţiei de învăţământ, la ora 16:00 se va primi racla ce adăposteşte sfintele moaşte ale celor Trei Ierarhi, aflată la Reşedinţa Patriarhală. De la 16:30 va avea loc o procesiune cu sfintele moaşte în jurul Bisericii Sfânta Ecaterina – Paraclis Universitar. În continuare, de la 17:00, va fi oficiată Slujba Privegherii.

În ziua sărbătorii propriu-zise, studenţii şi credincioşii pot participa la Sfânta Liturghie care va fi săvârşită de la ora 09:30. La 11:30 profesorii şi studenţii trecuţi la Domnul vor fi comemoraţi printr-o slujbă de pomenire, a mai adăugat Pr. Decan.

În continuare, ca în fiecare an, studenţii teologi vor susţine un miniconcert de muzică religioasă şi patriotică. La final, va fi lansat Anuarul Facultăţii Teologie Ortodoxă din Bucureşti pe anul 2016.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente