Facultatea de Teologie din Iași | Peste o sută de studenți au participat la un curs atipic de educație parentală

Peste o sută de studenți ai facultății de Teologie Ortodoxă din Iași au participat joi la un curs atipic de psihologia educației. Dr. Ana-Nicoleta Grigore le-a vorbit acestora despre educația parentală din perspectiva psihologiei copilului, reflectată în abordările curente privind parenting-ul şi noul fenomen antiparenting.

Evenimentul s-a desfășurat sub genericul Despre parenting sau ce facem să devenim părinţi mai buni sau mai răi.

Dr. Ana-Nicoleta Grigore a specificat faptul că și-a fundamentat acest demers pe recomandarea Prof. Univ. Dr. Constantin Cucoş, de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, care menţionează că o predispoziţie şi o sensibilitate în raport cu statutul de părinte ar trebui formată încă de pe băncile şcolii, antrenând coechipieri ai actului educativ.

Consultând diferite surse bibliografice actuale referitoare la educaţia parentală, am găsit foarte multe informaţii dăunătoare ale unor experţi auto-închipuiţi în parenting, care, speculând unele probleme ale sistemului educaţional, vând iluzii, a declarat Ana-Nicoleta Grigore pentru doxologia.ro.

Considerăm viziunea antiparenting o fericită şi curajoasă iniţiativă de afirmare a filosofiei educaţionale româneşti, considerată principala deficienţă a sistemului educaţional; un pionierat salutat pentru apelul la decantarea modelului nostru, care ni se potriveşte. Nădăjduiesc ca astfel de împreună lucrări să fie replicate de toţi cei ce ţin la demnitatea şi identitatea noastră, spre slava lui Dumnezeu, fiecare în ascultările lor, a mai spus Ana-Nicoleta Grigore.

La final, studenții au apreciat activitatea, exprimându-și dorința repetării unor astfel de cursuri.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente