Expoziţie foto dedicată aniversării a 1000 de ani a monahismului rus în Athos

expozitie-foto-dedicata-aniversarii-a-1000

Preafericitul Părinte Kirill, Patriarhul Moscovei şi al întregii Rusii, a oficiat miercuri, 16 martie 2016, ceremonia de inaugurare a expoziţiei fotografice intitulate Sub acoperământul Preasfintei Născătoare de Dumnezeu: viaţa şi modul de trai al mănăstirilor din Athos, dedicate aniversării a 1000 de ani a monahismului rus în Sfântul Munte.

Expoziţia jubiliară a Mănăstirii Sfântul Pantelimon din Sfântul Munte Athos a fost organizată cu binecuvântarea Patriarhului Kirill în muzeul de artă bisericească din incinta Catedralei Hristos Mântuitorul din Moscova.

La acest eveniment au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Sârbe şi ai Bisericii Ortodoxe din Ţinuturile Cehe şi Slovacia.

Au fost expuse aproximativ 180 de fotografii, din perioada 1984-2016, în care sunt reprezentate mănăstirile, schiturile, chiliile, precum şi chipuri de monahi atoniţi.

Expoziţia a fost organizată de Biserica Ortodoxă Rusă, în colaborare cu Mănăstirea Sfântul Pantelimon din Athos, Ministerul Culturii al Federaţiei Ruse şi Fundaţia Catedralei Hristos Mântuitorul.

Sursa: www.patriarchia.ru

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Proiect românesc prezentat la Primaria Generală a Vienei

Reprezentanți ai comunității românești din Viena i-au prezentat lui Michael Ludwig, arhitectul şef al Capitalei, proiectul construirii unei biserici ortodoxe românești în Viena. Evenimentul a avut loc la sediul Primăriei Generale din Vienei, ne-a informat…