Expoziţie de mărţişoare şi icoane la Parohia Sfântul Ioan Moși – Protoieria Sector 2 Capitală

La Parohia Sfântul Ioan Moși, Protoieria Sector 2 Capitală a avut loc sâmbătă, 28 februarie 2015, a III-a Ediţie a Atelierului de Creaţie „Un mărțișor pentru ajutor” în cadrul acestuia fiind confecționate felicitări şi mărțișoare pentru zilele de 1 şi 8 martie.

Atelierul de Creaţie s-a desfășurat în colaborare cu Şcoala Gimnazială 307 din Bucureşti, Sectorul 2, la acesta luând parte un număr de 25 – 30 de copii atât din cadrul parohiei dar şi un grup de elevi de la Şcoala 307, sub coordonarea domnișoarei de religie Nicula Florentina, aşa cum ne-a relatat părintele Alexandru Mortici paroh bisericii Sfântul Ioan Moși. Astfel, pe parcursul a peste două ore copiii care au participat la eveniment au avut posibilitatea să își dezvolte ideile artistice creându-și fiecare propriul mărțișor și felicitare. S-a lucrat cu mult drag şi creativitate, ne-a spus părintele Alexandru Mortici „lucrările realizate fiind unice şi cele mai sincere mărțișoare create” întrucât, copiii au avut conștiința că lucrează pentru mamele şi bunicele lor, dar şi pentru a ajuta pe alţi copii, mai săraci, de vârsta lor, care din lipsa fondurilor necesare sunt în pericol să abandoneze Şcoala, iar în măsura posibilităților pentru sprijinirea unui bătrân din parohie cu medicamente şi hrană.

Totodată, prin organizarea acestui eveniment s-a avut în vedere o mai strânsă cooperare între Parohia Sfântul Ioan Moși şi Şcoala Gimnazială nr. 307 unitate de învăţământ aflată în jurisdicția teritorială a bisericii, a menționat părintele Alexandru Mortici, cele două instituţii, Biserica şi Şcoala, îngrijindu-se astfel de creşterea armonioasă şi corectă în spiritul valorilor creștine a copiilor pe care şcoala îi educă iar biserica îi păstorește.

La final fiecare copil a primit ca semn de mulţumire câte o iconiță, iar pe parcursul întregii perioade de lucru au avut la dispoziţie fructe, dulciuri, suc, etc. Toate lucrările realizate au fost expuse mai apoi în locul special amenajat în capela bisericii, fiind organizată, în acest sens, o Expoziţie de mărţişoare şi pentru că ziua de 1 martie ac., a corespuns cu Duminica Ortodoxiei, zi de prăznuire a icoanelor, în cadrul expoziției au fost expuse şi cele peste 30 de icoane realizate pentru Biserica Sfântul Ioan Moși în anul 2014, prin proiectul „Icoana Mea”.

Comentarii Facebook


Știri recente