Eveniment dedicat Anului omagial și comemorativ 2017 la Parohia Sfântul Nicolae

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a prezidat joi, 23 martie 2017, ședința cercului pastoral Domașnea-Valea Cernei. Evenimentul a avut loc la Parohia Sfântul Nicolae din Protopopiatul Băile Herculane. În cadrul întâlnirii au fost citite referate care au avut ca temă Anul omagial și comemorativ 2017.

Evenimentul a fost precedat de oficierea Sfintei Liturghii a Darurilor Înainte Sfințite. În cadrul slujbei, a fost săvârșită pomenirea Patriarhului Justinian Marina.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a evidențiat importanța comemorarării celor care au apărat Ortodoxia în timpul comunismului, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Este știut faptul că în această zonă a existat în perioada comunistă o rezistență importantă împotriva regimului instaurat în 1948, în țara noastră. De aceea am ales această biserică din Parohia Verendin ca să facem o slujbă de pomenire pentru pentru odihna celor care au rămas verticali și au apărat Ortodoxia în timpul comunismului, a spus ierarhul.

După prezentarea referatelor au fost luări de cuvânt pentru aprofundarea temelor din cadrul conferinței. De asemenea, au fost discutate și probleme legate de pastorație și misiune.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente