Eveniment comemorativ la Giula, Ungaria

La cimitirul din Giula II, un cartier al orașului Giula, numit orașul mic românesc, a fost săvârșită astăzi, 20 ianuarie, o slujbă de pomenire pentru părintele Ioan Magdu, de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, în fruntea unui sobor de clerici de la Centrul Eparhial, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria. Astăzi, se împlinesc 100 de ani de la nașterea părintelui Ioan Magdu. S-a născut în Giula (Ungaria), la data de 20 ianuarie 1911. A urmat Facultatea de Teologie Ortodoxă în Arad, după care a fost ales preot al parohiei ortodoxe românești din Bătania în anul 1934. Părintele Ioan Magdu a deținut mai târziu postul de Consilier administrativ-bisericesc al Vicariatului Ortodox Român din Ungaria, de la vremea aceea, iar în 1979 i s-a acordat și rangul de Protopop.

La evenimentul comemorativ de astăzi, pe lângă Doamna Delia Magdu, fiica părintelui Ioan Magdu și fostă profesoară de muzică la Liceul Românesc „Nicolae Bălcescu” din Giula și familia ei, au fost prezenți mai mulți credincioși din Giula și Bătania, care l-au cunoscut și l-au apreciat în mod deosebit pe părintele Ioan Magdu, precum și reprezentanții presei românești din Ungaria.

Slujbe de pomenire pentru odihna sufletului părintelui Protopop Ioan Magdu vor mai fi săvârșite și în duminica viitoare, în cadrul Sfintei Liturghii, atât la Catedrala Episcopală, cât și la biserica din Giula, orașul mic românesc.

Comentarii Facebook


Știri recente