Euharistie și Filantropie, la Arad

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, au fost desfășurate activități social-filantropice în municipiul Arad, în perioada 01-08 februarie 2016, de care au beneficiat aproximativ un număr de 180 de persoane, după cum ne-a precizat Arhim. Teofan Mada, vicar-eparhial, coordonator de proiect.

Aceste activități pastoral-misionare urbane au fost întregite de comuniunea euharistică a copiilor și tinerilor, prin stăruința tuturor parohiilor arădene. Prin proiectul Gustați și vedeți ce bun este Domnul au fost împărtășiți 300 de copii și tineri, la care s-au adăugat un număr semnificativ de persoane cu dizabilități.

Prin colaborarea cu familiile acestora și prin implicarea asistenților personali sau profesioniști s-a reușit aducerea lor chiar la biserici. Educația persoanelor cu handicap, parte integrantă a sistemului național de educație, se realizează prin unități de învățământ special, la care activitatea pastorală a Bisericii aduce o contribuție de suflet, binevenită, dătătoare de curaj și nădejde.

Comentarii Facebook


Știri recente