Episcopul Timotei Prahoveanul a sfinţit Centrul parohial al Bisericii Icoanei

Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, a sfinţit duminică Centrul parohial al Bisericii Icoanei.

În spaţiul proaspăt inaugurat tinerii din parohie se vor putea întâlni în cadrul mai multor activități culturale, educaționale și filantropice.

Pentru ducerea la bun sfârşit a lucrărilor, ierarhul a oferit Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus” Părintelui paroh Ion Popescu și Părintelui coslujitor Liviu Constantin Nechita.

Diplome de vrednicie au primit reprezentanți ai Primăriei Sectorului 2 al Capitalei, dar și credincioși care au sprijinit lucrările de renovare efectuate la Centrul parohial.

Împreună cu Episcopul Timotei Prahoveanul, la slujba de sfinţire au slujit: Arhim. Paisie Teodorescu, Vicar patriarhal, Arhim. Dionisie Constantin, Pr. Liviu Constantin Nechita, Pr. Costin Spiridon, Consilieri Patriarhali, Pr. Ion Popescu, Protopopul Protoieriei Sector 2 Capitală şi paroh la Biserica Icoanei, şi Pr. Marcel Stavără.

Slujba de sfințire a fost precedată de Sfânta Liturghie oficiată de Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Ierarhul a reiterat Pilda lucrătorilor răi şi le-a vorbit credincioșilor în predica sa despre riscurile la care ne supunem atunci când nu aducem roadele aşteptate.

„Refuzul nostru asemenea celor din evanghelia de astăzi de a nu oferi Stăpânului roadele pe care le aşteaptă se poate întâlni cu refuzul Stăpânului de a mai fi noi lucrători în via Lui”, a spus Preasfinţia Sa.

Părintele Episcop şi-a încheiat omilia printr-o rugăciune adresată Domnului Iisus Hristos.

„Îl rugăm pe Mântuitorul Hristos, Viţa cea adevărată, să ne considere pe fiecare dintre noi mlădiţe, să ne ajute să lucrăm în Biserica Lui, în via pe care El a întemeiat-o şi tot pe El Îl rugăm ca să desăvârşească această vie zidită de El pentru a se bucura toţi cei care Îl iubesc şi toţi cei care Îi sunt recunoscători, aducând roade la vremea rodirii”.

Biserica Icoanei are hramurile Adormirea Maicii Domnului şi Sfântul Ierarh Nicolae.

Conform tradiţiei, icoana Maicii Domnului, ferecată în argint şi lucrată de Filip Nicolau Argintarul la 1682, aflată azi în naos, ar fi fost dăruită de domnitorul Constantin Brâncoveanu. De la ea, cu vremea, a început să i se spună Biserica Icoanei.

Foto Credit: Luigi Ivanciu / Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente