Episcopul Nicolae Ivan evocat la Cluj

episcopul-nicolae-ivan-evocat-la-cluj

În cadrul sedinței lunare de joi, 11 februarie 2016, a preoţilor din Protopopiatul Cluj I a fost evocat Episcopul Nicolae Ivan, informează Radio Renaşterea.

Invitat special a fost vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Clujului, părintele Iustin Tira. Pe baza noului volum dedicat Episcopului Nicolae Ivan, apărut la Editura Renașterea, părintele a evocat personalitatea marelui ierarh, amintind momente valoroase din viața și activitatea arhipăstorului.

„Cei de vârsta mea știm mai multe pentru că înainte vreme, despre Episcopul Ivan și episcopii Clujului vorbeau foarte adeseori. Eu îmi aduc aminte de Arhiepiscopul Teofil Herineanu care îl pomenea mereu, mereu și îl invoca, ca pe un model de urmat pentru orice episcop. Își exprima admirația față de el. Îl invoca, îl prețuia și îl admira extraordinar de mult și Arhiepiscopul și Mitropolitul Andrei”, a spus părintele Iustin Tira.

Ședința preoților s-a desfășurat în prezența părintelui protopop Dan Hognogi, care le-a transmis pe această cale clericilor, ultimele anunțuri administrative din cadrul Arhiepiscopiei.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
DSC_0797

PS Daniil: „Hramul unei mănăstiri, biserici sau catedrale reprezintă o fântână (cu apă vie) săpată și zidită cu piatra cea din capul unghiului, care este Iisus Hristos”

La Sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, 29 august,  Mănăstirea Timişeni-Şag din Arhiepiscopia Timişoarei şi-a serbat hramul, după cum ne-a precizat Pr. Marius Mircia. Programul slujbelor închinate cinstirii Sfântului Ioan Botezătorul a cuprins Vecernia…