Episcopul Devei și Hunedoarei a îndemnat la iertare. PS Părinte Gurie a slujit la Catedrala din Deva

EPDH_20.08.2017_Slujire-Catedrala-7

Episcopul Devei și al Hunedoarei a slujit duminica aceasta la Catedrala Episcopală „Sf. Ierarh Nicolae” și „Sf. Apostoli Petru și Pavel” din Deva, informează site-ul oficial al Eparhiei. PS Părinte Gurie i-a îndemnat pe credincioși să urmeze porunca Mântuitorului și să ierte greșelile aproapelui.

Tema principală a omiliei rostite în cadrul Liturghiei a fost iertarea aproapelui. Chiriarhul locului a evidențiat faptul că Hristos Domnul ne îndeamnă la iertarea celor care ne greșesc atât prin intermediul pericopei evanghelice de astăzi, cât și prin intermediul rugăciunii domnești, deoarece spunem: și ne iartă nouă greșelile noastre, precum și noi iertăm greșiților noștri.

La final, Preacucernicul Părinte Ovidiu – Gheorghe Murari, noul preot de la parohia „Înălțarea Domnului” din orașul Simeria, a fost hirotesit duhovnic.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

IPS Ciprian: Ca să ajungem la căință trebuie să conștientizăm valoarea morală a faptelor noastre, raportându-ne la ceea ce ne învață Hristos în Sfânta Evanghelie

Credincioșii Parohiei vrâncene Petrești au participat duminică la Sfânta Liturghie săvârșită de IPS Ciprian în biserica Nașterea Maicii Domnului din localitate. Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei le-a explicat că pentru a ajunge la căință ‘trebuie să…