Episcopul Antonie: „Suntem responsabili de mântuirea semenilor noştri”

În ziua prăznuirii Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel (conform calendarului iulian neîndreptat), Preasfinţitul Părinte Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta Liturghie la biserica „Pogorârea Duhului Sfânt” şi „Sfântul Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei” din satul Răzălăi, raionul Sângerei, unde a spus că suntem responsabili de mântuirea semenilor noştri.

După slujbă, Episcopul a oficiat un Te-Deum pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra părintelui paroh şi comunităţii din Răzălăi, informează site-ul oficial al Mitropoliei Basarabiei.

În predica sa, Părintele Episcop a făcut referire la datoria fiecărui creştin de a contribui la mântuirea semenilor, urmând Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.

„De la Apostoli învăţăm cum putem să fim şi noi apostoli, în mod special, pentru semenii noştri, cei care, din anumite motive, trec mai rar pragul bisericii. Avem o datorie faţă de semenul nostru dacă acesta vine mai rar la sfânta Biserică, să-l ajutăm să se apropie de cele sfinte, să-l ajutăm să vină la Lumină”.

„Nu ne putem mântui decât în comuniune cu semenii noştri. Greşim individual, dar ne mântuim împreună cu semenii, împreună cu comunitatea. De aceea venim la biserică şi ne rugăm împreună cu semenii noştri pentru că nu putem să dobândim viaţa veşnică fiind izolaţi de cei din jur”, a spus Preasfinţia Sa.

În timpul Sfintei Liturghii, tânărul teolog Anton Mihai a fost hirotonit diacon.

Răzălăi este un sat din raionul Sângerei şi este locul de naştere al Mitropolitului Moldovei Iosif Naniescu (1820 – 1902).

Iosif Naniescu a fost canonizat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa din 5 octombrie 2017, cu numele Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv Mitropolitul Moldovei.

Proclamarea canonizării lui a avut loc în 25 martie 2018, în Catedrala Mitropolitană din Iaşi. Prăznuirea sa anuală se face pe 26 ianuarie.

Foto Credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…