Episcopia Tulcii: Sfânta Liturghie arhierească în parohia Sâmbăta Nouă. Grupul Psaltic Tronos a oferit răspunsurile la slujbă

Preasfinţitul Părinte Visarion a oficiat în data de 16 iulie 2017 Sfânta Liturghie în Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din localitatea Sâmbăta Nouă, Protopopiatul Babadag.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale şi de Grupul Psaltic Sfântul Ioan Rusul al parohiei din Sâmbăta Nouă.

În cadrul omiliei rostite, Episcopul Tulcii a explicat credincioşilor înțelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice, a precizat Alexandru Chituță.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh Iscru Mădălin a mulţumit lui Dumnezeu pentru darurile revărsate cu îmbelșugare peste această enorie, dar şi Preasfinţitului Părinte Visarion pentru prezență.


Biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, construită între anii 1893-1897, se află în plin proces de restaurare şi înfrumuseţare cu o nouă pictură în frescă.

În ultimul au fost realizate, într-un timp scurt, numeroase lucrări de tencuire, zugrăvire, schimbarea acoperişului, confecţionarea unui iconostas nou, dar şi construirea unui parc în apropierea bisericii.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…