Episcopia Covasnei şi Harghitei | Binecuvântarea lucrărilor de înfrumusețare executate la Biserica Parohiei Sita Buzăului

În Duminica Sfintei Cruci, Episcopul Covasnei și Harghitei a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Adormirea Maicii Domnului din Sita Buzăului, protopopiatul Întorsura Buzăului.

La finalul slujbei, Preasfinţitul Părinte Andrei a binecuvântat lucrările de renovare și înfrumusețare executate la catapeteasma bisericii. Mai mulți ctitori și binefăcători au primit acte de apreciere. Preoteasa Tohănean Marcela a primit distincția Crucea Eparhială pentru mireni.

În cuvântul rostit în cadrul Liturghiei, Preasfinția Sa a vorbit despre urmarea lui Hristos şi a explicat că Taina Învierii este ascunsă în Cruce, ca iubire jertfelnică, iar Taina Crucii își arată slava în lumina Sfintei Învieri.

Scoaterea Sfintei Cruci în mijlocul bisericii ne arată că acest însemn este steag de biruință a lui Hristos asupra păcatului și asupra morții, a subliniat ierarhul.

În cadrul Liturghiei, diaconul Bâgu Andrei a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Comolău, protopopiatul Întorsura Buzăului, Județul Covasna.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…