Elevi italieni în vizită la Parohia „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Carrara, Italia

elevi-italieni-in-vizita-la-parohia

Elevii Şcolii Primare Bedizzano și cei de la Liceul Științific Carrara, Provincia Massa-Carrara, Italia, au vizitat miercuri, 9 martie și sâmbătă, 12 martie 2016, Parohia „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Carrara. Elevii au venit însoţiţi de profesoarele de religie catolică.

Întâlnirea a fost pe cât de neobişnuită, pe atât de emoţionantă. Copiii italieni au fost animaţi și de dorinţa de a cunoaşte religia şi Biserica Ortodoxă. Le-a trebuit foarte puţin timp să se familiarizeze cu cele întâlnite aici”, a mărturisit preotul Ioan Lupășteanu de la Parohia „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Carrara.

La final, slujitorii Altarului le-au explicat copiilor semnificația mai multor slujbe și obiecte de cult: Catapeteasmă, Iconostas, Cristelniţă, Sfânta Liturghie, Taina Botezului şi a Cununiei.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
hram metoc csb1

Tabără de vară la Mănăstirea Oaşa

Cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfințitului Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, Asociația Tinerilor Ortodocși Români din Germania (ATORG) organizează o tabără de vară la mănăstirea Oașa (jud. Alba)…