Elevi italieni în vizită la Parohia „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Carrara, Italia

elevi-italieni-in-vizita-la-parohia

Elevii Şcolii Primare Bedizzano și cei de la Liceul Științific Carrara, Provincia Massa-Carrara, Italia, au vizitat miercuri, 9 martie și sâmbătă, 12 martie 2016, Parohia „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Carrara. Elevii au venit însoţiţi de profesoarele de religie catolică.

Întâlnirea a fost pe cât de neobişnuită, pe atât de emoţionantă. Copiii italieni au fost animaţi și de dorinţa de a cunoaşte religia şi Biserica Ortodoxă. Le-a trebuit foarte puţin timp să se familiarizeze cu cele întâlnite aici”, a mărturisit preotul Ioan Lupășteanu de la Parohia „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Carrara.

La final, slujitorii Altarului le-au explicat copiilor semnificația mai multor slujbe și obiecte de cult: Catapeteasmă, Iconostas, Cristelniţă, Sfânta Liturghie, Taina Botezului şi a Cununiei.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
Festival Colinde Alesd

Aleșd: Festivalul de Colinde și Tradiții Creștine

Duminică, 4 decembrie 2016, a avut loc în biserica Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul, din orașul Aleșd, ediția a șaptea a Festivalului de Colinde și Tradiții creștine. Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, și prin grija…