Elevi în vizită la Reședința Mitropolitană din Timișoara

De 1 iunie, elevi de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara au vizitat Centrul eparhial din Timișoara, a precizat Părintele Marius Mircia.

Elevii coordonați de învățătoarea Adina Roșu Hrelescu au fost întâmpinați de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan și de părinții consilieri eparhiali. Ei au vizitat paraclisul mitropolitan, cu hramul „Învierea Domnului”,  unde cei mici au descoperit o biserică foarte frumoasă, iar pr. Zaharia Pereș, consilier eparhial le-a vorbit despre istoricul acestei biserici și s-au rugat împreună, rostind rugăciunea Tatăl nostru.

Copiii au primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan iconițe cu chipul Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, apoi le-a adresat un cuvânt duhovnicesc, în care a vorbit despre importanța cinstirii sfinților în viața credincioșilor și a accentuat faptul că, primele școli au fost înființate de biserică pe lângă mănăstiri și de aici existența școlilor confesionale în spațiul nostru românesc. De asemenea, elevii s-au jucat în parcul din incinta centrului eparhial bucurându-se și de atenția maicilor de aici, care le-au oferit elevilor o mică gustare.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Catavasier

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut cartea Catavasier sau Octoih Mic. Cartea cuprinde: Cântările Învierii pe cele opt glasuri, Polielee și Mărimuri, Catavasiile de peste an și alte cântări de trebuință din…

PS Sofronie: Avem datoria să păzim unitatea Bisericii

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a sfințit duminica aceasta biserica cimitirului parohial din Husasău de Criș, informează Pr. Cristian Rus, consilier cultural și relații mass-media al Eparhiei. După târnosirea locașului cu hramurile Învierea lui Lazăr…