Educarea tinerilor în atenția preoților clujeni

Conferințele de primăvară în Arhiepiscopia Clujului au debutat joi, 07 aprilie 2016, informează Radio Renaşterea. Primii care s-au întâlnit pentru a discuta despre educarea tinerilor au fost preoții Protopopiatelor Cluj I și II. În deschiderea conferinței, care s-a desfășurat la Facultatea de Teologie Ortodoxă din  municipiu, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a fost oficiată o slujbă de Te-Deum în capela unității de învățământ.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a vorbit în cuvântul său despre importanța educației religioase, făcând referire la îndemnul înțeleptului Solomon din cartea Pildelor, care spune să-l deprinzi pe tânăr cu purtarea pe care trebuie să-o aibă și când va îmbătrâni nu se va abate de la ea.

La conferința de primăvară a preoților clujeni a participat și Academicianul Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, care a spus că în educarea tineretului ar trebui avute în vedere religia, cultura și iubirea de țară și a făcut o pledoarie pentru păstrarea valorilor tradiționale.

Conferința pe tema „Educația religioasă a tinerilor în noua ordine morală” a fost susținută de inspectorul pe probleme de catehizare parohială al Arhiepiscopiei Clujului, Părintele Liviu Vidican Manci. La final preoții au avut intervenții obiective cu privire la tema discutată venind și cu exemple concrete de catehizare a tinerilor din parohiile pe care le păstoresc.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente