Editura Basilica: A apărut ghidul pentru profesorii care predau religie la clasa a IV-a

Un „Ghid pentru profesorii care predau disciplina școlară religie la clasa a IV-a. Propuneri de activități” a fost publicat recent la Editura Basilica a Patriarhiei Române. 

Publicarea acestei lucrări constituie una dintre măsurile prioritare cuprinse în Planul strategic pentru creșterea calității educației religioase, elaborat și implementat de Patriarhia Română încă din anul 2015.

Ghidul vine în întâmpinarea profesorilor de religie cu o serie de propuneri și exemple de activități adaptate noului model de proiectare curriculară propus de programa școlară pentru clasa a IV-a

Autorii sunt cadre didactice cu experiență în predarea religiei:

  • Ioan Popa-Bota;
  • pr. prof. Ștefan Iloaie;
  • lect. Paula Bud;
  • Alexandra Budu;
  • Mihaela Cosmuța;
  • Teodora-Ilinca Mureșanu;
  • lect. Stelian Pașca-Tușa;
  • Adriana Rotar;
  • conf. Antoaneta-Firuța Tacea.

Ghidul cuprinde 251 de pagini și conține propuneri de activități de învățare și de evaluare, care pot fi realizate de profesorii de religie la clasă.

Noul ghid este conceput ca un posibil suport alternativ la manualele și auxiliarele didactice utilizate în procesul de învățământ, activitățile propuse conținând și anumite sugestii metodologice utile.

Totodată, lucrarea apare în contextul în care actuala generație de elevi nu este pe deplin mulțumită cu metodele de predare și de evaluare care se limitează doar la asimilarea de informații și reproducerea mecanică a acestora.

„Ghidul a fost astfel conceput, încât să ofere elevilor ocazia de a-și dezvolta inteligența emoțională, capacitatea de proiecție în viitor a unor posibile situații, de a experia sentimentul empatic, de a face analogii de tip inter- și transdisciplinar”, a declarat Ioan Popa-Bota, unul dintre coordonatorii ghidului.

Apariția acestui ghid este utilă în sprijinirea a profesorilor de religie pentru a fi mereu pregătiți să răspundă, cu tact pedagogic și inventivitate nevoilor și provocărilor elevilor de astăzi în vederea realizării unei educații religioase de calitate în școala românească.

Ghidul este disponibil în format electronic pe site-ul oficial al Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preoții români din Serbia se formează pro-viață

O delegație formată din membri ai corpului profesoral de la Facultatea de Teologie din Timișoara s-a întâlnit la începutul săptămânii cu mai mulți preoți din Episcopia Daciei Felix, pentru un atelier pro-viață. Colocviul „Construim împreună…