Duminica Sfintei Maria Egipteanca la Giurgiu

În Duminica a V-a din Postul Mare (a Cuvioasei Maria Egipteanca), Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din mun. Giurgiu.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor prezenți, potrivit episcopiagiurgiului.ro, Preasfinția Sa a vorbit despre viaţa Sfintei Cuvioase Maria Egipteanca, cea care devine o mesageră a ascetismului creştin şi model de pocăinţă. Din pilda vieţii ei înţelegem cât de folositoare sunt nevoinţa, postul, privegherea şi rugăciunea în lupta împotriva păcatelor, dar mai ales, cât de mare este iubirea lui Dumnezeu, Cel care iartă pe păcătoşii care se pocăiesc. De asemenea, Preasfinţia Sa a arătat că pomenirea Sfintei Maria Egipteanca în cea de-a doua jumătate a Postului Mare este în mod evident destinată să încurajeze şi să inspire străduinţele credincioşilor în ostenelile duhovniceşti din timpul Sfântului şi Marelui Post.

La final, au fost înălţate rugăciuni de mulţumire Mântuitorului Hristos pentru realizările şi darurile bogate pe care le-a revărsat cu îmbelşugare asupra Episcopiei Giurgiului în cei nouă ani de arhipăstorire în demnitatea de Episcop al Giurgiului a Preasfinţitului Părinte Ambrozie.

Preasfinţia Sa a fost întronizat în scaunul de Episcop al Giurgiului de către vrednicul de pomenire părinte Patriarh Teoctist, în ziua de 9 aprilie 2006, în Duminica a V-a din Postul Mare (a Sf. Cuv. Maria Egipteanca).

Comentarii Facebook


Știri recente