Duminica Ortodoxiei în Cipru | PF Hrisostom: Avem nevoie de roadele Duhului pentru a-L întâlni pe Dumnezeu

În Duminica Ortodoxiei, Preafericitul Părinte Hrisostom, Arhiepiscopul Ciprului, a oficiat Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare la Biserica Sfântul Pantelimon din Makedonitissa.

Conform site-ului oficial al Arhiepiscopiei, în ziua de 5 martie 2017, împreună cu Preafericirea Sa a coliturghisit Preasfinţitul Părinte Grigorie, Episcop de Mesaoria.

În cuvântul adresat celor prezenți, Arhiepiscopul Hrisostom a făcut referire la pasajul evanghelic în care se relatează chemarea la apostolat a lui Filip și Natanael.

Preafericirea Sa a accentuat faptul că pentru a-L întâlni şi mai ales pentru a-L recunoaşte pe Dumnezeu omul are nevoie de roadele Duhului Sfânt, pe care le enumeră Sf. Apostol Pavel: «dragostea, bucuria, pacea, îndelunga-răbdare, bunătatea, facerea de bine, credinţa, blândeţea, înfrânarea, curăţia» (Galateni 5, 22-23).

La finalul Sfintei Liturghii, Preafericitul Părinte Hrisostom a oficiat o slujbă de pomenire a tuturor celor care s-au nevoit pentru apărarea dreptei credinţe.

A urmat o procesiune cu icoane în jurul Bisericii Sfântul Pantelimon la care au participat numeroşi credincioşi.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
Hramul Bisericii Sf. Ilie din Galaţi (4)

Sfântul Ilie cinstit la Galaţi

IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat astăzi Sfânta Liturghie la Biserica din cartierul gălăţean Micro 17. Lăcaşul de cult şi-a serbat ocrotitorul, pe Sfântul Profet Ilie. Sfântul Ilie, unul dintre cei mai importanţi…