Duminica Mironosițelor la Catedrala din Târgoviște

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit duminică, 4 mai 2014, Sfânta Liturghie, la Catedrala din Târgoviște, în duminica a doua după Învierea Domnului, dedicată Femeilor Mironosițe, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre rolul pe care femeile mironosițe îl au în iconomia mântuirii, și anume acela de a fi primele vestitoare ale Învierii Domnului, apostoli ai apostolilor, dar și demnitatea specială de care se bucură femeia în creștinism și locul ei în misiunea pastorală a Bisericii noastre.

Având ca model pe Maica Domnului și pe mironosițe, femeia creștină este un partener de dialog, de misiune și de mântuire pentru bărbat, pildă de curaj, eroism și slujire a vieții, prin maternitate și angajament familial. De aceea, Duminica a doua după Sfintele Paști este considerată în spațiul creștin ortodox ca adevărată zi de omagiere a femeii creștine, a darurilor ei specifice cu care Dumnezeu a înzestrat-o, pentru a contribui la mai binele neamului omenesc.

Comentarii Facebook


Știri recente