Duminica după Botezul Domnului la Parohia Vulcan II

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, s-a aflat Duminică, 10 ianuarie 2016, în mijlocul credincioşilor Parohiei Vulcan II, informează site-ul oficial al Eparhiei. Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a binecuvântat lucrările de edificare efectuate la biserica parohiei şi a oficiat apoi Sfânta Liturghie, înconjurat fiind de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Gurie le-a vorbit credincioșilor prezenți despre darurile lui Dumnezeu revărsate asupra oamenilor și marea bucurie pe care o are credinciosul în a cărui viață sălășluiește Hristos cel Înviat. De asemenea, Preasfinția Sa i-a rugat pe cei prezenți să se gândească tot timpul la adevărata chemare a omului în această viață, îndemnându-i pe toți să-L caute în permanență pe Dumnezeu, fiind vrednici următori ai Tainelor Bisericii lui Hristos și, astfel, fericiți moștenitori ai Împărăției celei veșnice.

Drept recunoștință pentru buna lucrare pastoral-misionară, Preasfințitul Părinte Gurie a hirotesit sachelar pe preacucernicul părinte paroh Nicolae Nuță.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a înmânat gramate de mulțumire celor care au fost aproape părintelui paroh Nicolae Nuță în finalizarea lucrărilor de înfrumusețare a lăcașului de cult.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente