Duminica dinaintea Botezului Domnului la Parohia Făgăraş-Combinat

duminica-dinaintea-botezului-domnului-la-parohia

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat duminică, 03 ianuarie 2016, slujba Sfintei Liturghii în Biserica Parohiei Făgăraş-Combinat, ocrotită de Sfinţii Trei Ierarhi. Din soborul slsujitor au făcut parte pr. Marcel Dobrea, Protoiereul Protopopiatului Făgăraş 1 precum şi numeroşi clerici de la parohiile şi mănăstirile din Ţara Făgăraşului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de elevi ai Liceului Teologic Constantin Brâncoveanu din Făgăraş, grup condus de prof. Gheorghe Malene.

La final, Părintele Mitropolit a acordat preotului Vasile Onciu, ctitor al bisericii din Făgăraş-Combinat, distincţia Crucea şaguniană pentru preoţi pentru întreaga activitate desfăşurată în slujba Bisericii Ortodoxe, iar mai apoi a mulţumit tuturor clericilor pentru sprijinul oferit în lucrarea misionară din parohiile încredinţate.

Sărbătoarea s-a încheiat cu instalarea noului paroh, părintele Gheorghe Bica. Noul preot paroh a primit de la ierarh misiunea de a continua lucrarea pastorală în această parohie deosebită a oraşului şi de a fi oamenilor de aici îndrumător spiritual şi sprijin în toate cele duhovniceşti.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
06

Atelier foto pentru copii, la Slobozia

Centrul de Consiliere şi Sprijin al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, în parteneriat cu Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru Părinţi şi Copii al Asociaţiei Socio-Culturale „Matei Basarab”, a organizat, în perioada 26 – 28 iulie…