Duminica a XXIX-a după Rusalii la Mănăstirea Antim

În Duminica a XXIX-a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii Antim din București, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, după cum aflam din Ziarul Lumina.

La finalul Sfintei Liturghii de la Mănăstirea Antim, Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul a tâlcuit pericopa evanghelică de la Luca, în care se vorbește despre tămăduirea celor 10 leproși, arătând că mesajul principal al acestei relatări este recunoștința: „Credincioșii sunt îndemnați, prin cuvântul Mântuitorului Hristos, să săvârșească fapte bune, să săvârșească binele. Dar mesajul de a face binele îl include și pe acela de a arăta recunoștință pentru binele făcut. Fiecare dintre noi poate face binele și poate primi binele din partea celuilalt. Cel care săvârșește binele să nu-și pună nădejdea în a primi recunoștință, că atunci, cum a spus Mântuitorul Hristos, ar fi ca o plată”. Preasfinția Sa a arătat că acest lucru nu înseamnă că cei care primesc binele din partea oamenilor nu trebuie să arate recunoștință: „Cu toții ne străduim să săvârșim binele, dar și primim, pentru că așa ne-a creat Dumnezeu, să trăim în comunitate, să avem nevoie unii de alții, se cuvine să și mulțumim, cu recunoștință, pentru binele pe care l-am primit. Recunoștința cea mai mare trebuie s-o avem, în primul rând, față de Dumnezeu, Creatorul cerului și al pământului, Părintele nostru ceresc, din a Cărui bunătate noi existăm”.

Lăcașul de cult a fost construit între anii 1713-1715, la inițiativa Sfântului Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești, după planurile întocmite chiar de acesta.

Comentarii Facebook


Știri recente