Duminica a treia după Rusalii la Sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei

În a treia Duminică după Rusalii, la Sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, IPS Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a slujit Dumnezeiasca Liturghie, împreună cu PS Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cadrul solemn al Zilelor Misiunii în contextul imigraţiei care s-au desfăşurat la Roma în perioada 16-21 iunie 2015 şi cu ocazia împlinirii a opt ani de la aprobarea de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a înfiinţării Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, clerul şi poporul prezent a adus mulţumire lui Dumnezeu pentru toate binefacerile şi binecuvântările care s-au revărsat peste întreaga episcopie din Peninsula Italică în aceşti opt care s-au scurs de la înfiinţarea ei.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către corul Sf. Mucenic Potiţiu, al tinerilor din Lazio, potrivit mitropolia-ardealului.ro.

La sfârşitul Dumnezeieştii Liturghii, IPS Laurenţiu a oferit Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan ordinul Crucea Şaguniană pentru clerici „pentru promovarea cultului Sf. Andrei Şaguna şi a misiunii deosebite desfăşurate în diaspora”. La rândul său, PS Părinte Episcop Siluan a oferit în dar IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Laurenţiu mai multe părticele din moaştele a şapte sfinţi mucenici ‎din primele veacuri care au pătimit şi s-au preaslăvit pe meleagurile Italiei.

În final, IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Laurenţiu a oferit tuturor credincioşilor, spre binecuvântare şi mângâiere, iconiţe cu Sf. Ierarh Andrei Mitropolitul Transilvaniei.

Comentarii Facebook


Știri recente