Duminica a șasea după Rusalii | IPS Calinic a oficiat Sfânta Liturghie în parohia Cicănești I

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat în data de 16 iulie 2017 Sfânta Liturghie în parohia Cicănești I din Protopopiatul Curtea de Argeș.

Omilia rostită de Chiriarhul Eparhiei a avut ca temă grija pe care trebuie să o aibă omul față de sănătatea sufletului și trupului, informează site-ul oficial al Eparhiei. În cadrul cuvântului, ierarhul a mulțumit comunității din Cicănești pentru dragostea arătată în timp față de biserica lor.

Pentru buna gospodărire a parohiei, în acest an când Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului sărbătorește 500 de ani de la sfințirea Catedralei Arhiepiscopale din Curtea de Argeș, preotul paroh Mateescu Marian a primit din partea ierarhului argeșean Crucea Basarabă.


Biserica parohiei Cicănești I a fost construită în anul 1867 în locul unei alte biserici de lemn. De-a lungul timpului a fost restaurată în mai multe etape, cea mai importantă fiind aceea din 1955 în vremea Preasfințitului Părinte Iosif Gafton, Episcopul Râmnicului și Argeșului.

Lăcașul de cult are trei hramuri: Nașterea Maicii Domnului, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil și Sfântul Ierarh Nicolae.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…