Duminica a IX-a după Rusalii la Catedrala Patriarhală

Biserica Ortodoxă se află astăzi, 2 august 2015, în Duminica a IX-a după Rusalii (Umblarea pe mare – Potolirea furtunii). La Sfânta Liturghie, în toate bisericile ortodoxe s-a citit Pericopa Evanghelică de la Sfântul Evanghelist Matei (cap. 14, vs. 22 – 34).

La Catedrala Patriarhală, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a arătat că trebuie să ne rugăm pentru ajutorul lui Dumnezeu în viața noastră: ”Ori de câte ori Domnul lipsește din viața noastră, atunci când nu este chemat în ajutor, corabia în care ne aflăm, locul, casa, toate se pot clătina. Însă, atunci când Domnul Iisus Hristos apare sau când este chemat și rugat ca să ne binecuvânteze și să ne poarte de grijă atunci lucrurile se schimbă, asemenea situației în care s-au aflat Apostolii, gata să se scufunde cu corabia și gata să se afunde în valurile mării”.

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a îndemnat credincioșii la întărirea legăturii cu Dumnezeu prin rugăciune și credință stăruitoare: ”Atunci când avem mâhniri, când avem întristări și când suntem în primejdie, trebuie să ne încredințăm rugăciunile noastre lui Dumnezeu. Avem și exemplul Mântuitorului care a preferat să se roage într-un loc singuratic, noaptea. Poate de acolo sunt și slujbele de priveghere pe care le fac mănăstirile și pe care le înalță către Dumnezeu mulți credincioși chiar la miezul nopții. Este și îndemnul către fiii Bisericii de a se ruga mai mult, de a încredința lui Dumnezeu grijile și necazurile lor. Un Părinte al Bisericii spunea: Omul este cu adevărat mare numai când stă în genunchi. Doar atunci noi ne apropiem de Dumnezeu și reușim această legătură cu El prin rugăciune”.

Biserica Ortodoxă se va afla la 9 august 2015 în Duminica a X-a după Rusalii, numită și a Vindecării lunaticului.

Comentarii Facebook


Știri recente