Duminica a IV-a din Postul Mare la Catedrala din Târgovişte

Duminică, 22 martie 2015, zi dedicată de către Biserica Ortodoxă Sf. Ioan Scărarul, Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie în Catedrala din Târgovişte.

În cuvântul Său, după cum aflăm de la Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgovişte, făcând referire la Sf. Ioan Scărarul, dar şi la textul Evagheliei zilei, Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre rostul postului şi al virtuţilor în cadrul itinerarului spiritual al omului aflat pe calea desăvârşirii. Grija faţă de aproapele şi slujirea propriei comunităţi de credinţă, alături de aplecarea spre propriile nevoi spirituale, trebuie să fie preocupări constante ale credinciosului care doreşte să se purifice de patimi şi să ctitorească, tot mai profund, asemănarea cu Dumnezeu în el.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a hirotonit întru diacon, pe seama Parohiei Râncăciov, Protoieria Târgovişte Nord, pe tânărul Gheorghe Cosmin Ştefănel, licenţiat şi absolvent de master al Facultăţii de Teologie a Universităţii Valahia din Târgovişte.

Comentarii Facebook


Știri recente