Duminica a 17-a după Rusalii la Biserica Domniţa Bălaşa

În Duminica a 17-a după Rusalii, 14 februarie 2016, Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica Domniţa Bălaşa – Paraclis Patriarhal, din Bucureşti.

După citirea Pericopei Evanghelice (n.r. de la Sf. Ev. Matei 15, 21 – 28), Preasfinţia Sa a adresat cuvânt de învăţătură credincioşilor prezenţi în care a vorbit despre învăţăturile duhovniceşti ce se desprind din Evanghelia femeii Cananeence.

Frumoase învăţături putem desprinde din această Evanghelie. În primul rând, perseverenţa credinţei şi a rugăciunii. Rugăciunea este foarte importantă pentru că în timp ce noi ne ridicăm la ceruri Îl pogărâm pe Dumnezeu prin rugăciune la noi pe pământ. Pe de o parte, noi, trebuie să fim rugători pentru dumneavoastră şi părinţi buni, iar pe de altă parte, dumneavoastră care sunteţi părinţi şi aveţi copii să vă rugaţi pentru aceştia, căci ei sunt nu numai viitorul Bisericii, ci şi viitorul neamului nostru, lucru foarte important în vremurile acestea de răscruce. Trebuie să îi învăţăm pe copiii noştri credinţa noastră strămoşească, istoria poporului nostru şi să fie oameni buni şi puternici în societate”, a spus Preasfinţia Sa.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente