Duminica a 17-a după Rusalii la Biserica Domniţa Bălaşa

duminica-a-17-a-dupa-rusalii-la-1

În Duminica a 17-a după Rusalii, 14 februarie 2016, Preasfinţitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica Domniţa Bălaşa – Paraclis Patriarhal, din Bucureşti.

După citirea Pericopei Evanghelice (n.r. de la Sf. Ev. Matei 15, 21 – 28), Preasfinţia Sa a adresat cuvânt de învăţătură credincioşilor prezenţi în care a vorbit despre învăţăturile duhovniceşti ce se desprind din Evanghelia femeii Cananeence.

Frumoase învăţături putem desprinde din această Evanghelie. În primul rând, perseverenţa credinţei şi a rugăciunii. Rugăciunea este foarte importantă pentru că în timp ce noi ne ridicăm la ceruri Îl pogărâm pe Dumnezeu prin rugăciune la noi pe pământ. Pe de o parte, noi, trebuie să fim rugători pentru dumneavoastră şi părinţi buni, iar pe de altă parte, dumneavoastră care sunteţi părinţi şi aveţi copii să vă rugaţi pentru aceştia, căci ei sunt nu numai viitorul Bisericii, ci şi viitorul neamului nostru, lucru foarte important în vremurile acestea de răscruce. Trebuie să îi învăţăm pe copiii noştri credinţa noastră strămoşească, istoria poporului nostru şi să fie oameni buni şi puternici în societate”, a spus Preasfinţia Sa.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
CCF28072016-1

Slujba Sfântului Ierarh Bretanion, Episcopul Tomisului

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut recent Slujba Sfântului Ierarh Bretanion Episcopul Tomisului, sărbătorit la 25 ianuarie. Volumul cuprinde slujbele Vecerniei, Utreniei şi a Sfintei Liturghii. Sfântul Bretanion (sau Vetranion) a fost episcop de Tomis (Constanţa de…

9__biserica_sf_mina1

Biserica Parohiei Sfântul Mina din Constanţa va fi resfinţită

Duminică, 31 iulie 2016, începând cu ora 7.00, Înaltpreasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la biserica Sfântul Mina din Parcul Tăbăcărie, urmată de slujba de resfințire a lăcașului de cult, datorată finalizării procesului de reabilitare interioară…