Dublă sărbătoare în Parohia Talpa din Botoşani

Dublă sărbătoare a fost în Parohia Talpa a Protopopiatului Botoşani, unde duminică, 22 februarie 2015, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, a slujit Dumnezeiasca Liturghie în Biserica „Naşterea Maicii Domnului“ şi a săvârşit slujba Botezului pentru prunca Mavra, cel de-al cincilea copil al părintelui paroh Ioan Cazaciuc, informează “Ziarul Lumina”.

Biserica Parohiei „Naşterea Maicii Domnului“ – Talpa din Protopopiatul Botoşani a fost duminică îmbrăcată în straie de sărbătoare pentru a-l primi pe Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Teofan, care a slujit Sfânta Liturghie în acest locaş de cult. După tradiţionala primire cu pâine şi cu sare la poarta bisericii, a debutat slujba arhierească cu citirea rugăciunii de dezlegare de către IPS Teofan, printre preoţii slujitori numărându-se şi părintele Lucian Leonte, protopop al Protoieriei Botoşani.

După citirea Sfintei Evanghelii, IPS Teofan a rostit cuvântul de învăţătură, în care a făcut referire la virtuţile necesare dobândirii Împărăţiei cerurilor: „Primul lucru necesar pentru a dobândi comoara Împărăţiei cerurilor este să nu ai lanţurile urii, ale răzbunării, ale neiertării, vizavi de aproapele tău. Dacă veţi ierta oamenilor, şi Tatăl vostru Cel din ceruri vă va ierta vouă; dacă nu veţi ierta oamenilor, nici Dumnezeu nu vă poate ierta. În al doilea rând, datoria omului este aceea de a posti; a posti de mâncare şi de băutură, a posti chiar şi de plăcerile cuvenite, a posti de ambiţii, a posti de televizor, în timpul Postului şi nu numai. Aceste lucruri însă, spune Domnul, nu trebuie făcute cu mândrie, arătându-le oamenilor că postim, mândrindu-ne pentru aceasta şi judecând pe alţii care nu postesc. Totodată, pentru ca inima noastră să fie la comoara Împărăţiei cerurilor, trebuie să luăm aminte, după spusele Domnului Hristos, la felul în care ne rugăm. Aşadar, după iertare şi post, adaugă Dumnezeu rugăciunea“.

După Sfânta Liturghie, IPS Teofan, alături de preoţii slujitori, a săvârşit slujba Botezului pentru prunca Mavra, cel de-al cincilea copil al familiei părintelui Cazanciuc. La sfârşitul slujbei, toţi cei 5 copii, cât şi părinţii acestora au primit cărţi, icoane şi cadouri de la Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Comentarii Facebook


Știri recente