Departamentul Pro Vita susţine ora de religie

Cu toţii simţim că în ultima perioadă societatea noastră trece printr-o serie de confruntări interioare, inclusiv de ordin psihologic, specifice procesului de dezvoltare şi modernizare al oricărei ţări ce doreşte să îşi definească o personalitate, să vadă cine este şi ce poate face.

Dezbaterea intensă asupra orei de religie, aflată în trunchiul de bază al învăţământului românesc, face parte şi ea din acest proces de renaştere naţională.

Cu toate că la prima vedere atacurile la adresa orei de religie par să îi demobilizeze pe partizanii ei, totuşi pot fi observate anumite efecte pozitive şi constructive care ies la suprafaţă din acest proces dialectic. Unul din aceste efecte este solidarizarea celor care încă susţin necesitatea unei educaţii religioase în învăţământul public.

În acest sens, Pro Vita Iaşi îşi exprimă în mod deschis susţinerea pentru ora de religie prin campania „De ce?“, un proiect care presupune informarea tinerilor şi prevenirea marilor probleme specifice vârstei, cu care aceştia se confruntă. Iniţiativa noastră vine în completarea temelor propuse de programa orei de religie şi doreşte să ofere profesorului de religie un instrument în plus de a se apropia de elevi şi de a-i sprijini în dezvoltarea lor personală, informează „Ziarul Lumina”.

Cum procedăm?

La invitaţia oricărui profesor, voluntarii noştri sunt pregătiţi să discute şi să dezbată cu tinerii o serie de probleme, în cadrul mai multor întâlniri, stabilite de comun acord. Campania „De ce?“ cuprinde trei module de prezentare şi interacţiune cu elevii pe marginea unor teme legate de: raportarea tinerilor la realitatea actuală şi distingerea iluziilor din jurul lor, consecinţele nedorite ale relaţiilor intime precoce, avortul şi bolile cu transmitere sexuală. Pe langă aceste module informaţionale, campania este continuată prin activităţi extraşcolare ce oferă elevilor experienţe constructive: dezbateri, traininguri, conferinţe, activităţi sportive, activităţi de responsabilizare civică şi etică.

Dacă doriţi să aduceţi campania „De ce?“ în şcoala sau liceul în care profesaţi, puteţi găsi mai multe informaţii pe site-ul www.provitaiasi.ro sau pe pagina de facebook, Pro Vita Iaşi.

Comentarii Facebook


Știri recente