Delegaţie a Patriarhiei Române la proclamarea canonizării Sf. Ioan Iacob de la Neamţ

delegatie-a-patriarhiei-romane-la-proclamarea

Patriarhia Ierusalimului va proclama duminică, 31 ianuarie 2016, canonizarea Sfântului Ioan Iacob de la Neamţ. Patriarhia Română va fi reprezentată la eveniment de către o delegaţie a Bisericii noastre, condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, care se află deja în Ţara Sfântă.

Delegația Patriarhiei Române a fost primită în 30 ianuarie 2016 de către Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului.

După această întrevedere, membrii delegaţiei au vizitat Sfântul Mormânt.

La întoarcere, delegaţia românească a oferit în dar Patriarhului Ierusalimului două icoane cu Sfântul Teofil Mărturisitorul și cu Sfântul Ioan Iacob Hozevitul.

La rândul său, Patriarhul Ierusalimului a oferit tuturor preoților câte o cruce pectorală de sidef și o icoana cu Maica Domnului Ierusalimitisa.

De asemenea, în această seară Delegaţia Bisericii Ortodoxe Române a vizitat Aşezământul românesc din Ierusalim.

Proclamarea oficială a canonizării Sfântului Ioan Iacob va avea loc la Mănăstirea Sfântul Cuvios Gheorghe de la Hozeva. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie va fi oficiată de către Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, împreună cu mai mulţi ierarhi, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi.

Hotărârea de proclamare a canonizării Sfântului Ioan Iacob de la Neamţ a fost luată în şedinţa Sfântului Sinod al Patriarhiei Ierusalimului, din toamna anului 2015.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a trecut în rândul Sfinţilor în 20 iunie 1992, sub numele de Sfântul Ioan Iacob de la Neamţ, având zi de prăznuire 5 august, data trecerii sale la Domnul.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente