Daruri pentru copiii cu dizabilităţi şi vârstnicii din Sibiu

Un grup de copii de la Centrul de zi al Asociaţiei „Rut“ din Sibiu a oferit mărţişoare, felicitări şi iconiţe vârstnicilor internaţi la Azilul de Bătrâni din oraş. Proiectul s-a desfăşurat împreună cu elevi de la Centrul pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 din Sibiu şi avut ca obiectiv implicarea acestora în acţiuni filantropice, informează „Ziarul Lumina”.

Coordonaţi de voluntarii Asociaţiei „Rut“ şi de preotul Achim Băcilă, copiii de la Centrul de Educaţie Incluzivă nr. 1 din Sibiu şi de la Centrul de zi de la Biserica „Înălţarea Domnului şi Sfântul Nicolae“ s-au străduit să confecţioneze mărţişoare şi alte obiecte specifice acestei perioade, pentru a le oferi bătrânilor de la Azilul din Sibiu, unor centre sociale din Cisnădie, dar şi părinţilor şi profesoarelor. Elevii şi-au exprimat astfel recunoştinţa faţă de profesoare şi personalul care trudeşte zilnic să le ofere condiţii optime de educaţie. Pentru implicarea lor în această activitate, copiii de la Centrul de Educaţie Incluzivă nr. 1 au fost răsplătiţi de Asociaţia „ACORD“ din Sibiu şi au primit pachete cu alimente, dulciuri şi alte daruri. Parteneriatul instituţiei de învăţământ cu Asociaţia „ACORD“ a început în urmă cu opt ani şi prin intermediul Proiectului „Lăsaţi copiii să vină la Mine“ au avut loc o serie de activităţi social-educative.

„În acest an, mai mulţi copii bolnavi au primit ajutor financiar pentru achiziţionarea de medicamente, s-a plătit transportul la şcoală a unui eleve nevăzătoare şi s-au acordat periodic alimente pentru 16 elevi proveniţi din familii nevoiaşe“, ne-a spus profesorul de religie de la unitatea de învăţământ, părintele Marian Vlăduţ.

Vestitori ai primăverii

Proiectul de la începutul lunii martie al instituţiilor amintite s-a materializat marţi, 3 martie, când copiii de la Asociaţia „Rut“, împreună cu voluntari ai organizaţiei şi preoţii Achim Băcilă şi Marian Vlăduţ au oferit mărţişoare, iconiţe şi acatiste vârstnicilor de la Azilul de Bătrâni. Micuţii le-au adus o bucurie şi o rază de speranţă vârstnicilor internaţi în această instituţie, mulţi dintre ei fiind imobilizaţi la pat şi cu grave probleme de sănătate.

„Şi în acest an am pregătit mai multe mărţişoare împreună cu micuţii noştri, pentru a le putea oferi credincioaselor noastre şi vârstnicilor de la Azilul de Bătrâni din Sibiu. Zilele trecute am mers cu cei mici şi am oferit mărţişoare şi la alte instituţii, astfel încât acest anotimp de primăvară să aducă bucurie tuturor. Încercăm prin activităţile noastre să răspunde nevoilor pastorale şi misionare din comunităţile noastre“, a spus părintele Achim Băcilă.

Copiii nu le-au uitat nici pe asistentele şi îngrijitoarele de la Azilul de Bătrâni, oferindu-le mărţişoare şi acatiste, ca semn de recunoştinţă pentru munca lor din această instituţie socială deosebită din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente