Cursuri festive la Satu Mare şi Baia Mare

Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a participat miercuri, 27 mai, la serbarea de sfârşit de an şcolar a absolvenţilor clasei a XII-a de la Liceul Teologic Ortodox „Nicolae Steinhardt“ din Satu Mare, informează „Ziarul Lumina”.

Festivitatea s-a desfăşurat în Catedrala „Adormirea Maicii Domnului“ şi a început cu slujba de Te Deum. PS Iustin Sigheteanul a oferit, din partea Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, 12 premii elevilor cu rezultate bune la învăţătură şi purtare, participanţi la olimpiade şcolare şi implicaţi în diverse alte activităţi bisericeşti. Serbarea a fost organizată de pr. Gabriel Groza, directorul liceului, alături de cadrele didactice.

PS Iustin Sigheteanul a săvârşit, pe 26 mai, Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală din Baia Mare, înconjurat de un sobor format din părinţii profesori de la secţiile de Teologie Ortodoxă din Baia Mare, cu ocazia cursului festiv al absolvenţilor de licenţă şi de master. Apoi, PS Iustin Sigheteanul a asistat, în catedrală, la slujba de Te Deum şi la festivitatea de absolvire a claselor a XII-a de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Iosif Mărturisitorul“ şi Liceul Sanitar din Baia Mare. Cele două şcoli au fuzionat în toamna anului 2014, păstrându-şi fiecare specificul vocaţional.

Comentarii Facebook


Știri recente

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…