Cultură şi spiritualitate românească la Barcelona

Parohia „Sfântul Gheorghe“ din Barcelona a marcat cei 7 ani de la punerea pietrei de temelie a bisericii comunităţii printr-o expoziţie dedicată Sfinţilor Martiri Brâncoveni, prin concerte susţinute de Corala bărbătească „Te Deum Laudamus“ din Bucureşti şi prin săvârşirea primei Sfinte Liturghii în subsolul bisericii aflate în stadiu de construcţie.

Parohul Bisericii „Sfântul Gheorghe“ din Barcelona, pr. Aurel Bundă, împreună cu românii din capitala Cataluniei şi-au dorit să marcheze într-un mod deosebit cei 7 ani de la sfinţirea locului primei biserici din Spania care se edifică pe un teren proprietate românească.

Serbările parohiei au debutat joi, 4 decembrie, prin deschiderea expoziţiei „MARTYRIUM“ în cadrul Centrului „Sant Pau“ del Camp din Barcelona. „Am ales denumirea «Martyrium» pentru că expoziţia este închinată Sfinţilor Martiri Brâncoveni şi celor care au murit la revoluţie în urmă cu 25 de ani pentru libertatea de conştiinţă şi pentru credinţa creştin-ortodoxă“, a spus pr. Aurel Bundă. În cadrul expoziţiei deschise de Preasfinţitul Părinte Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei şi Portugaliei, au fost expuse picturi ale Elenei Murariu despre viaţa şi martirajul Sfinţilor Brâncoveni, iar parohia a pregătit o serie de fotografii cu fresce de la mănăstiri româneşti reprezentative. Expoziţia este deschisă publicului până pe 30 decembrie 2014.

În partea a doua a evenimentului, Corala bărbătească ortodoxă „Te Deum Laudamus“ din Bucureşti, dirijată de pr. lect. dr. Zaharia Matei, a susţinut un concert de muzică bizantină în bazilica Centrului „Sant Pau“ del Camp.

Mai multe detalii în Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente