„Crucea este o cârmă spre Dumnezeu prin oceanul de rele”, spune Arhiepiscopul Dunării de Jos

„Crucea lui Hristos este altarul biruinței răului, actul supremei dăruiri din suprema iubire, căci răul a fost biruit cu iubirea pentru toți oamenii. Crucea este o cârmă spre Dumnezeu prin oceanul de rele, un pod care ne trece către izbăvire”, a spus IPS Casian în Duminica Sfintei Cruci.

În timpul slujbei, Arhiepiscopul Dunării de Jos le-a mai explicat credincioşilor că „Biserica este cea care nu răstignește, ci doar vindecă, nu face rechizitorii juridice ale păcatelor, ci se roagă stăruitor pentru despovărarea de păcate”.

Părintele Arhiepiscop a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, răspunsurile fiind oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

Credincioșii prezenți au avut posibilitatea de a cinsti lemnul de viaţă făcător al Sfintei Cruci.

Sfânta Liturghie a fost precedată de procesiunea cu racla ce adăposteşte un fragment din lemnul Sfintei Cruci, aflată în patrimoniul sacru al eparhiei.

La final, IPS Casian i-a binecuvântat pe cei prezenţi și le-a oferit iconițe.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Ce s-a vorbit la Iași și Neamț despre „Duhovnicul Bucureștilor”

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi au organizat în perioada 13-15 noiembrie 2018 Colocviul Internaţional „Întâlnirea cu Duhovnicul”, dedicată „Duhovnicului Bucureștilor” – Părintele Sofian Boghiu (1912-2002). Mitropolitul Teofan despre „Duhovnicul…