„Crucea este o cârmă spre Dumnezeu prin oceanul de rele”, spune Arhiepiscopul Dunării de Jos

„Crucea lui Hristos este altarul biruinței răului, actul supremei dăruiri din suprema iubire, căci răul a fost biruit cu iubirea pentru toți oamenii. Crucea este o cârmă spre Dumnezeu prin oceanul de rele, un pod care ne trece către izbăvire”, a spus IPS Casian în Duminica Sfintei Cruci.

În timpul slujbei, Arhiepiscopul Dunării de Jos le-a mai explicat credincioşilor că „Biserica este cea care nu răstignește, ci doar vindecă, nu face rechizitorii juridice ale păcatelor, ci se roagă stăruitor pentru despovărarea de păcate”.

Părintele Arhiepiscop a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi, răspunsurile fiind oferite de corul Catedralei Arhiepiscopale.

Credincioșii prezenți au avut posibilitatea de a cinsti lemnul de viaţă făcător al Sfintei Cruci.

Sfânta Liturghie a fost precedată de procesiunea cu racla ce adăposteşte un fragment din lemnul Sfintei Cruci, aflată în patrimoniul sacru al eparhiei.

La final, IPS Casian i-a binecuvântat pe cei prezenţi și le-a oferit iconițe.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

6.000 persoane la Marșul pentru Viață din Chicago

Cel puțin 6.000 persoane au participat duminică, 13 ianuarie 2019, la Marșul pentru Viață din Chicago, informează Știri pentru viață. Marșul trage anual un semnal de alarmă asupra gravității și amplorii avortului în întreaga lume.…