Crosul Bucuriei în comuna sibiană Roşia

Departamentul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, în parteneriat cu Şcoala Generală din comuna Roşia, judeţul Sibiu, a organizat miercuri, 27 mai, evenimentul intitulat Crosul Bucuriei. La competiţie au participat peste 80 de copii din comună, iar câştigătorii au primit medalii, diplome şi cărţi, informează „Ziarul Lumina”.

Evenimentul din comuna sibiană Roşia a fost organizat pentru a marca Ziua Internaţională a Copilului, dar şi pentru a le oferi elevilor din această localitate o modalitate de a-şi petrece timpul liber. La competiţie au participat elevii claselor V-VIII din cadrul Şcolii Generale din localitate, împărţiţi în două grupe. Elevii au fost supravegheaţi de cadre didactice şi reprezentanţi ai Departamentului social al Arhiepiscopiei Sibiului, fiind încântaţi de acest eveniment sportiv prin care se promovează spiritul de competiţie, prietenia şi performanţa.

Din delegaţia eparhială au făcut parte consilierul social pr. Nicolae Rusu, inspectorii sociali pr. Tiberiu Kiss şi Marius Talmaţchi, precum şi arhidiaconul Chiril Socaciu.

„Proiectul nostru se adresează copiilor din mediu rural şi a fost iniţiat anul trecut. Am apreciat din plin eforturile copiilor şi implicarea lor în acest eveniment sportiv. Le-am pregătit copiilor, pe lângă premii şi diplome, mai multe pachete cu alimente şi ajutoare. Am transmis cu această ocazie binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului“, a spus inspectorul social Marius Talmaţchi.

Premii şi daruri

Un alt obiectiv al competiţiei a fost acela de a promova sportul în rândul tinerilor şi în comunitate, pentru a conştientiza populaţia asupra necesităţii de a păstra sănătatea prin activităţi sportive. Participarea numeroasă a elevilor a demonstrat un interes crescut pentru astfel de evenimente.

„Copiii noştri au fost foarte încântaţi şi foarte mulţumiţi de acest eveniment sportiv, şi pe viitor ne dorim să mai avem astfel de competiţii, cu implicarea reprezentanţilor Arhiepiscopiei Sibiului şi cu sprijinul autorităţilor locale“, a spus profesorul Ioan Armean de la Şcoala Generală din Roşia.

La finalul competiţiei au fost răsplătiţi câştigătorii. Mai mulţi elevi au primit medalii, diplome şi cărţi, iar şase elevi au primit menţiuni speciale.

Reprezentanţii Departamentului social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului au oferit tuturor copiilor pachete cu alimente, dulciuri, articole de îmbrăcăminte şi iconiţe.

Crosul Bucuriei va continua şi în alte comunităţi, iar în aceste zile din preajma sărbătorii Zilei Internaţionale a Copilului, reprezentanţii eparhiali vor vizita şi alte localităţi pentru a organiza diferite activităţi cu tinerii.

Comentarii Facebook


Știri recente